НТГ Пловдив - ученически съвет

Към Facebook страницата на ученически съвет...

За участието си в Teenovator 6 гимназията получи сертификат!

По програмата участваха ученици от 10 и 11 клас. Те развиваха своите умения за работа в екип и разработиха свой собствен бизнес проект, за което получиха приз!Ученици от НТГ гостуваха на прокуратурата в Пловдив, Мия стана обвинител за ден!

Ученици от Националната художествена гимназия и Националната търговска гимназия гостуваха в Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Пловдив в Деня на Конституцията.По традиция на 16 април се провежда инициативата Ден на отворените врати. Тази година мотото на проявата е „Открито за съдебната власт“. По този повод ученици от паралелка „Съдебна администрация“ от Националната търговска гимназия посетиха деловодствата на трите прокуратури и се срещнаха с Румяна Христова, завеждащ отдел „Архив“ в Апелативната прокуратура, Спаска Димитрова, съдебен администратор в Окръжната прокуратура, и Пламена Димова, съдебен администратор в Районната прокуратура.

Съдебните служители разказаха на бъдещите си колеги за избора на професия, за екипната работа и за отговорностите им. Гост на срещата беше Веселка Цекова, директор на Националната търговска гимназия. Ученичката Мия Делгадо от 11 клас влезе в ролята на „Районен прокурор за един ден“, като се срещна с районния прокурор Петър Петров. Той я запозна с неговата работа и професията на магистрата. Христо Христов от 11 клас стана „Съдебен администратор за един ден“ в Районна прокуратура – Пловдив, а Пламена Димова му обясни задълженията за тази позиция

Годишни награди за образование по икономика в средните училища за 2023 г.

Годишни награди за образование по икономика в средните училища за 2023 г. , организирани от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) , Синдиката на българските учители и Национална асоциация на преподавателите по икономика.
Александра Караиванова от 12 в клас специалност "Митническа и данъчна администрация" получи първа награда - плакет, грамота и пълна стипендия за първата година обучение във ВУЗФ.

Отборът на НТГ по Баскетбол-девойки (VIII-X клас) се класира на I-во място на общински етап на Ученически игри 2023-2024 и продължава участието си на Областен етап.

Отборът на НТГ по Футбол - юноши (VIII-X клас) завоюва II-ро място на общински етап на Ученически игри 2023-2024

"Образователната програма на Районен Съд - Пловдив"

Специални поздравления за достойното представяне на нашите ученици, които взеха участие в заключителната част по образователната програма на Районен Съд - Пловдив! Събитието се проведе днес в съдебна зала на Апелативния съд, където нашите ученици участваха в Дебат на тема: " Правата на непълнолетните" заедно с ученици от Езиковата гимназия! Браво на Максим, Антония, Христо, Симеон, Виктор, Елена и Савина!
Гордеем се, че сте наши ученици!

Международен конкурс за статистически плакат 2022-2023

На 10 март излязоха резултатите от Националния кръг на Международния конкурс за статистически плакат 2022-2023, в който България участва за трети път. За трети път участвахме и ние от НТГ. Конкурсът се провежда през две години. За наша огромна радост тази година от участвалите в надпреварата в категория 2 (ученици 10-12 клас) в състав Златина, Анастасия и Нина от 12.а клас с ментор г-жа Владка Маринова се класира на първото място със завидните 97,5 от 100 точки и надви 50 отбора. Нашият отбор се казва TELBOD, а темата на плаката е "Полярни вести". Изпращаме линк към статията на НСИ с класирането и самите плакати. На отбора предстои участие в международния кръг.
Успех момичета!

"Нищо не създава така добре бъдещето, както мечтата"

На 23.06.22 в сградата на ОДК гр.Пловдив се проведе шах-мартен турнир под наслов "Нищо не създава така добре бъдещето, както мечтата" организиран от ОСНВ и ПИЦ.
В отборното класиране, след тежки двубои отбора на НТГ се класира на второ място и получи купа и сребърни медали.
В индивидуалното класиране, Яна Фратева от 9е клас получи златен медал за първо място.
Есат Рамаданов от 9д клас и Елена Бешликова от 9е клас са сребърни медалисти.
На Иван Богданов от 8б клас малко не му достигна за третото място и остана на 4 място.
На всички участници честито и нови успехи!
Награждаване на Тодор Колев от 10.е клас, избран за "Млад икономист на България - 2022 г."

Национална библиотечна седмица

По повод Национална библиотечна седмица 2022 година, наши ученици с учител по Изобразително изкуство Зора Янакиева,
съвместно с библиотекаря на гимназията Мина Бонева организираха изложба на корици и илюстрации на книги.
Изложбата бе поставена във фоаето на гимназията и е достъпна за разглеждане от всички наши служители, ученици и учители.
Благодарим на всички ученици за прекрасните рисунки.

"Ден на отворените врати в Районен съд Пловдив" - присъстваха ученици от 12а и 12б клас

Национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения

В дните 15.04- 17.04.2022г.🗓 в град Девин се проведе Национално състезание по чужди езици, речеви📝 и комуникативни🗣 умения “Аз мога тук и сега” 2022г.⭐️ В него участваха 333 ученици и 75 придружители от 37 населени места и 56 училища.🏫 Национална търговска гимназия се представи със състав от три ученички от 8-ми е клас: Елиф Шакир, Кристи-Анна Шаламанова, Ирен Стойчева и придружител: г-жа Деница Бояджиева, които участваха в категория- английски език. Ученичките се представиха достойно срещу Американския колеж и езикови гимназии от цялата страна!📚

Състезание по права на човека “Moot Court Competition”

Участие взеха: Йордан Копривленски и Мария-Катерина Чипилева с ръководител Валерия Стаматова.

Национален кръг на Националното състезание по предприемачество “Най-добра бизнес идея”

Призово второ място - Прием в УНСС, направление “Икономика” получи Георги Стойчев - 12А клас с ръководител Йорданка Арабаджийска.

Ученици от Търговската гимназия се запознаха с професиите в съда...За повече информация - тук

Почетно отличие за НТГ!

Почетно отличие за НТГ за приноса ни в Международната седмица на учебните предприятия в България! Наградата ни връчи госпожа Таня Михайлова - заместник-министър на образованието и науката! Благодаря на колегите, допринесли за това признание! Честито!

Горди сме, че Търговската гимназия е сред емблематичните марки на Пловдив!

Благодарение на усилията на Пловдивската търговско-индустриална камара възниква една от емблемите на професионалното образование у нас - Търговската гимназия. Настаняването в нова сграда през 1928 г. дава възможност на учебното заведение да се развие и утвърди своя авторитет. Така започват първите страници от историята на днешната Национална търговска гимназия.

Националните дни за учене през целия живот 3 и 4 октомври 2018г.

MS-Word...

Участниците на републиканския кръг на ученическите игри...


В седмицата на царицата на спортовете – леката атлетика, когато светът се наслаждаваше на великите Ивет Лалова и Мирела Демирева в Диамантената лига, отборът на НТГ, с ръководител г-жа Силвия Анадолиева се вписа сред медалистите на финалите на ученическите игри по лека атлетика в гр. Сливен от 8 до 10 юни 2018 г.

Мария Стойчева от 9ж клас смени бронзовия медал от миналата година със златен на коронната си дисциплина тласкане на гюле. От години на ученическите игри по лека атлетика за девойки не е имало републиканска шампионка. Организаторите предоставиха честта и удоволствието на г-жа Анадолиева лично да връчи медала на шампионката. Повод за гордост е и бронзовият медал на Маргарита Хаджийска от 8а клас на скок височина. Малко не достигна на Алекс Маркова от 9г клас да заеме призово място в тройката на скок височина и скок дължина. Величка Чоплишка от 8ж клас пък направи личен рекорд на 400 м - една много трудна дисциплина. Участничките в щафетата 4х100 м заеха пето място. Всички момичета от отбора до последно под парещите лъчи на юнското слънце се бореха за по-добри постижения.

За положения труд, воля и амбиции, лакоатлетките от НТГ със селекционер, треньор и ръководител г-жа Силвия Анадолиева получиха купа и заеха пето място в България в крайното класиране. Честито и нови успехи!В Габрово от 6 до 10 юни се проведоха финалите на ученическите игри по баскетбол.
Отборът на НТГ - девойки се класира на VII място.

Литературно състезание „По следите на Пушкин“На 06.06.2018 г. се проведе литературно състезание „По следите на Пушкин“, организирано от Руски център към ПУ “П. Хилендарски“.

Отборът на НТГ-Пловдив, с ръководител В. Атанасова
се класира на I място.

ОТЛИЧИЯ ЗА НАШИ УЧИТЕЛИ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ1. Величка Калайджийска - почетно отличие НЕОФИТ РИЛСКИ, от името на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование.

2. Михаил Крантов - награден от РУО – Пловдив, в категория „Педагогически специалист“, за учител в гимназиален етап на обучение. Наградата е признание за висок професионализъм и всеотдайност в педагогическата дейност и за постигнати значими резултати в образователно - възпитателния процес.

ВИКТОРИЯ РАДЕВА ОТ Xг клас - СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО ШАХМАТ

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ-ДОБРА БИЗНЕС ИДЕЯ“
учебна 2017/2018 година


Таня Янева - 12в - в екипа, класиран на 2-ро място
Ръководител: София Дулева

XXI ПАНАИР НА УЧЕБНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ ТФ ФЕСТ МЛАД ПРЕДПРИЕМАЧ - УЧЕБНО ПРЕДПРИЯТИЕ ФУЛСПУУН

На тазгодишното изложение на учебни фирми на панаира се проведе международно състезание "Global Enterprise Challenge", като нашия ученик Галин Генов, с ръководител г-н Пехливанов, спечели първо място.

Поздравления за Галин и безупречното му представяне.

27.04 - Още един медал и купа в колекцията!

Първо място при момичетата и трето за отбора на НТГ в организирания от Общински съвет по наркотични вещества Пловдив шахматен турнир под надслов: "Мечтай, планирай, реализирай - живей истински!"...


Даниел Вълов, Фидаил Емурла - 11д, Мирослава Павлова - 10в, Ана Трифонова, Елица Ненова и Станислав Бончев - 10б...

...НАШИТЕ - ПЪРВИ НА ЗОНАЛНО...

Баскетболният ни отбор - девойки
с треньор, селекционер и ръководител
г-н Радослав Бойчев, премина през общинско, областно и зонално...

XI Национална олимпиада по гражданско образование, град Русе
13 - 15 април 2018 г.

Айля и Божидара - първо място в трета възрастова група, Лейла - трето място в трета възрастова група, Светослава - лауреатска грамота! С две думи всички получиха от Националната комисия оценка 6.00!

Състезание по английски език за икономисти
12-13.04.2018 г. в гр. БлагоевградСлед предварителните три кръга, допуснати бяха двама наши участници:

12г - Георги Пелтеков, получил Златен медал
12г - Доника Пейчева, получила Сертификат за участие

ОТНОВО ПОВОД ЗА ГОРДОСТ!
Национално състезание по счетоводство
Петрич, 28-30.03.2018 г.Достойно представяне на НТГ - ВТОРО място с 94 от 100 възможни точки...
Равен брой с първото място и второ време...
Петя Шанкова от 11г, с нейната преподавателка Вилислава Николова!

НАЦИОНАЛНО УЧЕНИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ
ПО МИТНИЧЕСКИ И ДАНЪЧЕН КОНТРОЛ
16 МАРТ 2018 г.

Специална награда на Ректора на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов

Екип № 11
11в - Никол Станиславова Дякова
12в - Йоана Костадинова Сталева
12в - Таня Яниславова Янева


Специална награда на Катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност“ към Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов

Екип № 13
11в - Полина Ясенова Хаджиева
12в - Нели Бориславова Аргирова


Специална награда на Националната организация на митническите агенти (НОМА)

Екип № 5
11в - Катерина Георгиева Тинева
12в - Георги Димитров Игнатов
12в - Симона Радославова Иванова

02.02 - ПЪРВО МЯСТО НА КОНКУРСА

С тези две снимки Мирослава взе първото място на обявения от природонаучния музей фотоконкурс на тема: "Влажните зони в района на град Пловдив" по случай Световния ден на Влажните зони – 2 февруари...

Според тях:
"Влажните зони са територии, в които водата покрива почвата или присъства в повърхностния ѝ слой, целогодишно или сезонно. Това са екосистеми, в които водата е основният фактор, от който зависят екологичните условия и свързаните с тях животни и растения. Те могат да бъдат естествени или изкуствени, постоянни или временни, статични или течащи, сладки, бракични или солени, включително територии с морска вода. Те са едни от най-продуктивните екосистеми на Земята..."

XIX Национален конкурс по счетоводство за средношколци

На проведения в събота, 2 декември 2017 г. в София заключителен етап на XIX Национален конкурс по счетоводство за средношколци, организиран от Обединена редакция за книги и периодика „Мисъл” и списание „Счетоводство плюс Данъци, Социални отношения”, със съорганизатори Университетът за национално и световно стопанство и Институтът на дипломираните експерт-счетоводители в България, участниците от Национална търговска гимназия – Пловдив се представиха отлично:

- Мария-Луиза Стефанова Симеонова е на първо място;
- Александър Красимиров Грозданов и София Николаева Понева са на второ място;
- Христина Павлова Иванова е на трето място.

Според регламента на конкурса на тези ученици се признава оценка „отличен 6.00” за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в Университета за национално и световно стопанство за поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол” за учебната 2018-2019 г.

Преподавателят на учениците - Вилислава Георгиева Николова, получава награда от Обединена редакция за книги и периодика „Мисъл” - годишен абонамент за 2018 г. за сп. „Счетоводство плюс Данъци, Социални отношения“ в електронен вариант.

ПРЕЗИДЕНТЪТ Румен Радев УДОСТОИ

Национална търговска гимназия - Пловдив

с плакет "Св. Св. Кирил и Методий"...Национална търговска гимназия - Пловдив получи много висока оценка
на постигнатото от учители и ученици
- президентът на България Румен Радев
удостои училището с плакет "Св. Св. Кирил и Методий" по повод 24 май -
Ден на българската просвета и култура
и на славянската писменост.

Отличието е заслужено със значимия принос към образованието на поколения средни специалисти - икономисти и за активната дейност на гимназията за формиране на облика на професионалното образование в България.

Съчетано с наградата "Св. Иван Рилски", връчена на директора на гимназията от министъра на образованието и науката на 11 май, и предстоящото награждаване от МОН на гимназията, като една от 34-те професионални гимназии в България с над 100-годишен принос в професионалното образование, то носи на екипа на училището удовлетворение, гордост и вдъхновение за нови успехи.

НАГРАДА ЗА НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ - ПЛОВДИВ
ЗА 107-ГОДИШНИЯ ПРИНОС В ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова връчи почетен плакет на директора Славейка Иванова за 107-годишния принос на гимназията в професионалното образование в България и пожела нови успехи!

На вълнуващата церемония, която се проведе на 2 юни в Министерството на образованието и науката, награди получиха 34 професионални гимназии с над 100-годишна история.

Професионалното образование е един от най-важните приоритети на ръководния екип на Министерството на образованието и науката.

...НАШИТЕ - ОТНОВО ПЪРВИ НА ЗОНАЛНО...

Волейболният ни отбор - девойки
с треньор, селекционер и ръководител
г-жа Дима Баева, премина през общинско, областно и зонално...Първи в града на общинското на 20 Февруари 2016.
След победи над СОУ - "Св. Паисий Хилендарски" и Езикова гимназия "Пловдив"...

Мачът с "Английската" бе отново опит за покачване на адреналина у привържениците.

Започнахме със загуба на първия г е й м... После обърнахме... Но при това развитие не бе лесно да се наблюдава играта през втория и третия. Ето затова е нужен адреналина - за да издържи сърцето на зрителя, което се вълнува от резултата.

Много поредни години г-жа Баева довежда момичетата дотук и ги извежда победителки. В тази зала, в този кръг се срещаме отново същите отбори, макар и с леко обновени състави. Дори и съдиите сякаш са същите. Някои отбори може би от суеверие отказват обща снимка. Но с или без снимка... Не искам да си мисля за промяна. Консервативен ли съм? Може ли някой да замени г-жа Баева? Не искам да идват други времена!

За подсилване на вълнението сякаш, между нашите привърженици бе една от топ-нападателките за всички времена в отбора - Гергана Костова - 12а - Випуск '2013. Още - Симеон Мечков - Монти, най-добрият нападател на "момчешкият" ни отбор и най-здравият от ДНТ от предния ден. За нещастие на фенките на "стрийт-уъркаута", уличния фитнес, "фрийръна" и "парКура", сърцето му към момента бе с №8 от отбора на ЕГП... "Манекенки", както ги нарече треньорката им. "Манекенки - манекенки - ама виж какво ни правят" - думи на Станимира Андонова - Съни, след първия г е й м. Имаше поредици от сервиси на същият №8, които бяха "неотразими" от наша страна. ЦВенито - централната ни защитничка - Невена Цвенова се наложи да препрограмира "поемането" на коравите топки. За радост вкарахме ответното количество здрави сервиси от Василена, Виктория, Донна. Ивана поддържаше огъня в душите и игра доста по-сериозно от предния кръг. А новото попълнение в състава - Стефи Мичкова направи доста свежи точки, в търсене на бъдещата си позиция... Резервите - Гери и Юли бяха непрекъснато в играта, макар и само духом. /Гери влезе за малко при една смяна/

Направих някакви снимки, но повече бях обзет от вълнение. Снимките не могат да заменят живото... /Снимките/

След като на 27 Март на областния кръг, в новата спортна зала на СОУ "Св. Патриарх Евтимий" /Лиляната/ не се появи конкуренция, а потенциалните конкурентки се бяха прегрупирали в по-ниската възрастова група, на 23 Април 2016 - събота, от 13 ч. в Спортното училище - волейболна зала, се проведе зоналния кръг на ученическите игри.

Нашите момичета в жълтите си екипи се изправиха срещу СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” - Велинград - Сини и
ГПЧЕ „Иван Вазов” - Смолян - Зелени. Сините бяха слаб противник, но зелените дадоха много сериозен отпор, показаха завидна подготовка.

Срещите се играха 3 от 5, за разлика от предните кръгове, когато бяха 2 от 3 по регламент. Победихме с 3:0, но... За пръв път виждах нашите момичета толкова добре подготвени и психически и физически и екипно. Останали в миналото бяха всякакви фактори, които могат да попречат. На това му казвам Израстване! Двубоят със зелените показа и от двете страни много силна воля, желание за победа, железен дух, красива игра и голяма борба. Една от най-красивите срещи в историята на отбора.

За мен лично, сега отборът е в апогея си. Браво, г-жо Баева! Браво Момичета! /Снимките/

Какво следва: Републиканско - с 10-12 отбора от зоните. Кога: От 5 до 8 Май! Къде: Етрополе.

УСПЕХ! Ще им стискаме палци оттук.

...ОТНОВО ЗЛАТЕН МЕДАЛ ПО СЧЕТОВОДСТВО!...

За ученичката КАЛИНА НИКОЛОВА от 11г клас,
за г-н Димитър Тенев и за приносa на всички
към престижа на НТГ като цяло...На 31.03.2016 г. в гр. Монтана се проведе Националното състезание по счетоводство – Национален кръг по националния календар за извънучилищните дейности на МОН.

Безапелационна победа с 97/100 точки постигна Калина Николова от 11г на НТГ, с което отново донесе златния медал от съревнованието в кошницата на НТГ.

Тук е мястото да си спомним и да не забравяме ученички като Гергана Шопова, Соня Цветкова /виж по-надолу на тази стена/ и всички онези, които издигат името и престижа на любимото ни училище и трайно изковават авторитета му.

Една от основните дисциплини в този род училища - Счетоводството, е покрита на своя максимум от "Г" паралелките ни - специалност "Оперативно счетоводство".

За това основен принос имат нашите Учители:

Г-жа Пенка Миленчева, отдала трудовия си стаж на НТГ, изиграва основна роля във фундаменталната подготовка на всички гореизброени победители, както и на още много други, постигнали успехи в състезания и професионално реализирани като счетоводители.

Г-н Димитър Тенев, учител от новата история на гимназията, наследствен преподавател по счетоводство, достоен продължител на делото на своята майка и учител, г-жа Елена Тенева, в немалка степен има принос и за тази убедителна победа /за справка може да се видят по-надолу и други негови приноси/. Изобщо, името му е свързано главно с победи!

С такива ученици и учители, НТГ се гордее и се нарежда като желан избор сред най-престижните не само в Пловдив а и в цялата ни страна училища.

Достоен пример и продължение на традицията...

Димитринка Баева - за принос към спорта за учащиГоспожа Димитринка Баева - нашата уважавана учителка по физическо възпитание и спорт, бе наградена с купа за принос към спорта за учащи. Купата бе връчена лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, по време на Общото събрание на Българската асоциация "Спорт за учащи".

Заслуженото признание е резултат от дългогодишната дейност на г-жа Баева, за развитие на спорта в гимназията, за мотивиране и организиране на стотици ученици в спортни отбори и техните ежегодни победи.

ПОСТИЖЕНИЯТА НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ ПРЕЗ ВТОРИЯ СРОК
НА УЧЕБНАТА 2014/2015 ГОДИНА

Учениците от НТГ на трето място в Пловдив по успех от матурите

Много са знаците на успеха и поводите за гордост в 105-годишната история на Национална търговска гимназия. През годините гимназията се утвърди като елитно учебно заведение в страната и безспорен лидер сред професионалните училища в Пловдив благодарение на отличната общообразователна и професионална подготовка, която дава на своите ученици.

Всеотдайната работа, високият професионализъм на учителите и съчетаването на традиционните с модерните методи на обучение са залог за безспорните успехи на възпитаниците на гимназията.

Поредно доказателство за този висок престиж на НТГ са и резултатите от ДЗИ, чието оповестяване съвпадна с тържественото посрещане на 105-годишния юбилей на училището и даде ново основание за радост и гордост. Няма нищо случайно във факта, че със своя среден успех Много добър 5,23 от двете матури випуск 2015 нареди НТГ на ІІІ-то място в Пловдив. Зрелостниците показаха завидни знания и умения и се оказват реални конкуренти на възпитаниците на другите две елитни гимназии в града - ЕГ "Пловдив" и ЕГ "Иван Вазов". Тяхно предимство за бъдещата им добра реализация е и професионалната квалификация, която придобиват след успешно положените държавни изпити по специалността.

Абитуриентите от випуск 2015 на НТГ могат да се поздравят за постигнатите високи резултати.

Повечето от тях вече имат отлични оценки и на предварителните изпити във висшите учебни заведения в страната. С нетърпение очакват да се запишат като студенти, а една част ще заминат да учат и в чужбина. Вярваме, че всеки от тях ще сбъдне мечтите си и ще запази скъп спомен за любимата гимназия.

Специални поздравления и признание заслужават и всички учители на НТГ, защото без техния труд и грижи този голям успех на зрелостниците не би бил възможен.

В националния кръг на състезанието „Най-добра бизнес идея”,

Проведено на 24 април 2015 г., нашата гимназия постигна следните успехи:

- Отборът на ИВАНКА ДИМИТРОВА от 12а клас се класира на ВТОРО МЯСТО
- Отборът на МАРИЕЛА КАЛОФЕРОВА от 12е клас се класира на ТРЕТО МЯСТО

Ръководството на гимназията благодари на участничките и на техните ръководители г-жа Д. Райкова и г-жа А. Йорданова.
Пожелаваме им нови успехи!

Благодарим и на всички ученици и учители от УТФ, участвали в ТФ ФЕСТ 2015 г., за достойното им представяне!

Специални благодарности изказваме и на учениците и учителите, обслужващи ИНФОРМАЦИОННИЯ ЩАНД!

Нашите лекоатлетки - трети на общинско...На 14.03.2015 г. отборът ни по лека атлетика - девойки се класира на трето място в общинското първенство.

Ето и състава на отбора
/по клас и азбучен ред/

1. Петя Лъчезарова Танковска - 8г клас
2. Петя Христова Шанкова - 8г клас
3. Стефка Цанкова Мичкова - 8г клас
4. Гергана Красимирова Аргирова - 8ж клас
5. Снежана Маркова Иванова - 9е клас
6. Юлияна Цветомирова Минчева - 9ж клас
7. Мария Стоянова Вълева - 10а клас
8. Кристина Видолова Борукова - 10з клас

с ръководител Силвия Анадолиева.

На отбора бяха връчени купа и грамоти.

Да им пожелаем успех на областното първенство!

В националното състезание по публични финанси......провело се на 20-21.02.2015 г. в СА "Д. А. Ценов" - гр. Свищов,
участвалите в екип ученици от НТГ - Пловдив

1. Янита Кръстева от 12a клас
2. Поля Нанкова от 12в клас
3. Петя Динчийска от 12г клас

с ръководител Димитър Тенев, завоюваха ПЪРВО МЯСТО.

Всички състезатели получиха сертификати за участието си в състезанието, даващи им право да бъдат записани като първокурсници в Академията по първо желание.

Девойките волейболистки - отново първи в града...На 15 февруари 2015 г. волейболният ни отбор - девойки, с треньор г-жа Д. Баева, продължи традицията и се класира за пети пореден път на ПЪРВО МЯСТО в градското състезание - общински кръг. Отборът е награден с грамота, златна купа и индивидуални медали!

Да им пожелаем успех на областното състезание!

ПОСТИЖЕНИЯТА НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ ПРЕЗ ПЪРВИЯ СРОК
НА УЧЕБНАТА 2014/2015 ГОДИНА

Мария Минчева от 11В клас и Стоян Гечков от 11Д клас - класирани на ВТОРО и ТРЕТО място в конкурса за есе на тема:
"Митницата през моя поглед"На 29.01.2015 г. нашите ученици за пореден път защитиха името на Национална търговска гимназия – Пловдив.
С лична заповед на директора на Агенция "Митници" - Ваньо Танов бяха наградени: Мария Минчева от 11в клас и Стоян Гечков от 11д клас за участие и достойно представяне, като се класираха на ВТОРО и ТРЕТО място в конкурса за есе на тема: "Митницата през моя поглед", проведен във връзка с честването на Международния ден на митниците.

4 000 ЛЕВА НАГРАДА ЗА ВТОРО МЯСТО
спечели екипът от 12A клас: Стоянка Талатинова, Кристина Томова и Александър Граматиков в конкурса на община Пловдив
"Най-добър млад предприемач", с идея за отглеждане на растения в мини капсули...Прочети MS-Word документ...   Прочети Adobe PDF...

ДВОЙНА ПОБЕДА НА РАЙОННОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ!

Отборите на НТГ - Пловдив по волейбол: юноши и девойки, с ръководител Димитринка Баева
се класираха отново на ПЪРВО място. Пожелаваме им успех и на Градското първенство!

Ученици от Национална търговска гимназия – Пловдив
заеха ПЪРВО място в състезанието по банкиране
и са приети без изпит на първо желание в Стопанската академияВ Стопанска академия „Д.А.Ценов” - гр. Свищов се проведе Трето национално състезание по банкиране.

Състезанието се организира от Факултет „Финанси”. Участваха 19 училища от страната с общо 108 участници.

НТГ се представи с отбор от 5 ученици от XII клас, специалност „Банково дело” под ръководството на Величка Дръндарова.

Състезателното задание включваше екипна работа по създаване на иновативни банкови продукти. Представителите на НТГ извоюваха следните награди:

1. Стоянка Илианова Талатинова - първо място и прием без изпит по първо желание в академията.
2. Яница Руменова Чилингирова - трето място и прием без изпит по първо желание в академията.
3. Наталия Георгиева Рогова - специалната награда на „Прокредит Банк”.
4. Мария Любомирова Спасова - специалната награда на Застрахователно акционерно дружество „ОЗК - Застраховане”.
5. Гергана Георгиева Кировска - специалната награда на Магистърска програма ”Финансово управление в публичния сектор”.

Членовете на комисията са изразили признание, че НТГ е най-доброто училище за подготовката на икономически кадри в средното образование.

Ученици от НТГ се класираха на ТРЕТО място
в състезанието по счетоводство и са приети без изпит в УНССВ УНСС - София се проведе ХVI Национален конкурс по счетоводство за средношколци, организирано от списание „Счетоводство плюс Данъци, Социални отношения“.

НТГ се представи от 3 ученици от XII клас, специалност „Оперативно счетоводство“ и специалност „Митническа и данъчна администрация“ под ръководството на Димитър Тенев.

За подготовката на учениците имат заслуги учителите Пенка Миленчева, Елена Тенева и Мария Стойчева.

Състезанието включваше решаване на счетоводна задача. Представителите на НТГ се класираха на ТРЕТО място като отбор и индивидуално на следните позиции:

1. Соня Неделчева Цветкова - пето място и прием в УНСС.
2. Кристияна Димитрова Малинова - шесто място.
3. Поля Мирославова Нанкова - седмо място.

Други 15 ученици от НТГ участваха на 14 декември в Националното състезание по счетоводство и финанси в УНСС-София.

ОТНОВО УСПЕХ И ПРИЗНАНИЕ
ЗА НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ

ВИЗА клуб връчи първите Годишни бизнес награди за 2013 г. "Бизнес и образование – ръка за ръка"

На изискана и стилна церемония на 14 май 2014 г. в Кемпински хотел Зографски сред 300 гости уникалният по рода си
ВИЗА клуб връчи първите Годишни бизнес награди на ВИЗА клуб и партньори за 2013 г. "Бизнес и образование – ръка за ръка", които се проведоха със съдействието на Агенцията по заетостта. Статуетки получиха 19 отличени водещи компании, работещи в България и даващи възможност за развитие на младите хора, 2 образователни институции, чието образование е с най-голяма практическа насоченост и 1 организация, осъществяваща връзката бизнес - образование.

В категорията "Образование и човешки ресурси":

"Най-успешна институция в средното образование за подготовката на кадри за бизнеса"

НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ – ПЛОВДИВ


ПОСТИЖЕНИЯТА НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ ПРЕЗ ВТОРИЯ СРОК
НА УЧЕБНАТА 2013/2014 ГОДИНА

ВОЛЕЙБОЛИСТКИТЕ НА НТГ ЗА ВТОРИ ПОРЕДЕН ПЪТ
СЕ КЛАСИРАХА ЗА НАЦИОНАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО!

През последните години в НТГ - Пловдив се създаде отбор по волейбол за девойки, който тренира усърдно под ръководството на своя треньор – дългогодишния преподавател по физическо възпитание и спорт – г-жа Димитринка Баева.

» прочети

ПЪРВО И ТРЕТО МЯСТО В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ
"НАЙ-ДОБРА БИЗНЕС ИДЕЯ" 2014 г. ЗАВОЮВАХА СЪОТВЕТНО:

КРИСТИНА ГЕОРГИЕВА от 12з клас и МАРИЯ ПЕТРОВА от 12з клас,
С РЪКОВОДИТЕЛИ ДИМИТРИНА РАЙКОВА И АНА ЙОРДАНОВА.

РЪКОВОДСТВОТО НА ГИМНАЗИЯТА БЛАГОДАРИ
НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ УЧЕБНО-ТРЕНИРОВЪЧНИТЕ ФИРМИ
И НА ТЕХНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ

УТФ Kлас Ръководител
1. „Севън Хилс“ АД 11а Величка Дръндарова
2. „Вин ди лузо“ ООД 11в Величка Дръндарова
3. „Актив Банк“ Пловдив 11а Калина Бобева
4. „АнтиКо“ ООД 11в Калина Бобева
5. „Адреналин“ ООД 11г Пенка Миленчева
6. „Диви животни“ ООД 11г Пенка Миленчева
7. „Удобен Свят“ ООД 11е Евгения Иванова
8. „Зелена магия“ 11е Георги Калоферов

КАКТО И НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ И РЪКОВОДИТЕЛИ НА ИНФОРМАЦИОННИЯ ЩАНД:

12б, 12з клас – учениците: Марияна Гишина, Павлина Калпакова,
Георги Агов, Илиана Попова, Рая Славова, Кристина Георгиева, Мария Петрова, Анелия Георгиева,
както и учителите: Владка Маринова, Димитър Тенев и Валерия Стаматова


ЗА ДОСТОЙНОТО ИМ ПРЕДСТАВЯНЕ И ЗАТОВА, ЧЕ НИ НАКАРАХА ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ ГОРДИ И ЩАСТЛИВИ
ОТ ТЯХНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПАНАИРА НА ТФ ФЕСТ 2014 г.

БЛАГОДАРИМ ВИ!

НТГ С НАГРАДИ ОТ НАУЧНА ДЕЙНОСТ!

За първи път в България стартира Европейски научен проект "ВЕРИЖНА РЕАКЦИЯ" – ученици в ролята на учени.
НТГ участва с 5 проекта в конкуренция с още 4 училища, участващи общо с 22 проекта.

Гордеем се, че проектът ни на тема "Тераформиране на Марс", под ръководството на г-жа С. ПЕТКОВА, с участието на ученици от 8 клас, се класира на ВТОРО МЯСТО и получи СРЕБЪРНА КУПА, а проектът на тема "Да нахраним света",
под ръководството на г-жа Н. САМОХОДОВА, с участието на ученици от 9в клас, се класира на ТРЕТО МЯСТО и получи БРОНЗОВА КУПА!

БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ ЗА ДОСТОЙНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ И ИМ ПОЖЕЛАВАМЕ НОВИ УСПЕХИ!

Снимки от състезанието може да разгледате тук...

В ПЪРВИЯ ВЕЛИКДЕНСКИ ТУРНИР ПО ВОЛЕЙБОЛ-ЮНОШИ ОТБОРЪТ НА НТГ-ПЛОВДИВ СЕ КЛАСИРА НА ВТОРО МЯСТО!

Съставът на отбора:

1. Николай Емануилов Танчев - 9в клас
2. Атанас Матев Атанасов - 9ж клас
3. Цветомир Марио Личев - 10а клас
4. Борис Павлов Тютюков - 10в клас
5. Георги Ваклинов Ваклинов - 10в клас
6. Иван Росенов Иванов - 10в клас
7. Симеон Георгиев Мечков - 10в клас
8. Васил Ненков Нанков - 10д клас

С ръководители Димитринка Баева и Биляна Тютюкова
СИМЕОН МЕЧКОВ ОТ 10в КЛАС
Е НАГРАДЕН С ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА
ЗА НАЙ-ДОБЪР НАПАДАТЕЛ НА ЦЕЛИЯ ТУРНИР.

ПЪРВИТЕ МЕСТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ ПО СЧЕТОВОДСТВО И ПО ИКОНОМИКС СПЕЧЕЛИХА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ:

1.Мария Димитрова Вълканова12г клас първо място и наградата на ректора в състезанието по счетоводство
2.Анелия Георгиева Василева12з клас първо място и наградата на ректора в състезанието по икономикс
3.Християна Иванова Русева12е клас второ място и наградата на катедра "обща теория на икономиката" в състезанието по икономикс

ОСТАНАЛИТЕ УЧАСТНИЦИ СЪЩО БЯХА ОТЛИЧЕНИ С ПООЩРИТЕЛНИ НАГРАДИ:

1.Ралица Иванова Пенчева12г клас по Счетоводство
2.Георги Станиславов Агов12з клас по Икономикс
3.Станислав Насков Тарашев11г клас по Икономикс

Всички състезатели получиха сертификати за участието си в състезанието, даващи им право да бъдат записани като първокурсници в Академията по първо желание.

Националните състезания по счетоводство и икономикс се проведоха на 12.04.2014 г. в СА "Д. А. Ценов" – гр. Свищов.
Ръководител: г-жа Владка Маринова

ВТОРО МЯСТО ПО СЧЕТОВОДСТВО В БЪЛГАРИЯ
Соня Цветкова - 11г клас...Ученичката Соня Цветкова от 11г клас, под ръководството на г-жа П. Миленчева, завоюва престижното Второ място
и Сребърен медал
на Националното състезание по Счетоводство, което се проведе на 28 март 2014 г. в гр. Велико Търново... ЧЕСТИТО!

ПЪРВО МЯСТО В РЕГИОН ПЛОВДИВ
в Националната образователна инициатива
„Цветна олимпиада”, благодарение на отлично представяне

ПОБЕДИТЕЛИТЕ СА:

Български език и литература:
СТОЯН ГЕЧКОВ – 10д клас
Математика:
ЦВЕТЕЛИНА МИХАЙЛОВА – 10а клас
Информационни технологии:
МАРИЯ ЛОПАТАРЕВА - 8д клас
НИКОЛАЙ ВИТКОВ – 9д клас
АНГЕЛ ГЕОРГИЕВ – 11д клас
СТАНИМИР ХАДЖИСТЕФАНУ – 11д клас
Английски език:
ЦВЕТЕЛИНА МИХАЙЛОВА – 10а клас

Ръководството на гимназията благодари на всички участници, сред които и:
ИВО ГАГОВ – 8д клас, ПЕТЪР КАЙНАРОВ – 9д клас, МАРИЯ ПЛАЧКОВА – 11б клас...

Церемонията по награждаване се проведе на 25.02.2014 г.
от 17:30 ч. в Държавна опера – Пловдив.

ПОЖЕЛАВАМЕ ИМ НОВИ УСПЕХИ В СЛЕДВАЩИТЕ КРЪГОВЕ НА ОЛИМПИАДАТА!

Снежана Иванова – 8е клас
2-ро място на Държавно първенство по лека атлетика...

На 12 и 13 февруари 2014 година в град Добрич се проведе Държавното първенство по лека атлетика.
Ученичката Снежана Иванова се класира на второ място на скок дължина - девойки младша възраст,
за което бе наградена с медал.

Кристина Борукова – 9з клас
2-ро място на бягане – 400 метра...

На 12 и 13 февруари 2014 година в град Добрич се проведе Държавното първенство по лека атлетика.
Ученичката Кристина Борукова се класира на второ място на бягане – 400 метра - девойки младша възраст,
за което бе наградена с медал.

ПОСТИЖЕНИЯТА НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ ПРЕЗ ПЪРВИЯ СРОК
НА УЧЕБНАТА 2013/2014 ГОДИНА

Нови успехи на нашите спортисти
под ръководството на г-жа Д. Баева:

Девойките волейболистки – първи в града...На 26 януари 2014 г. нашият волейболен отбор – девойки, с треньор г-жа Д. Баева, продължи традицията и се класира
за четвърти път на ПЪРВО МЯСТО в градското състезание. Отборът е награден с купа и златни медали!
Пожелаваме им успех на областното състезание! Видео и Фото материали, както и коментар по темата...

Юношите баскетболисти - втори в града...На 25 януари 2014 г. в залата на Спортното училище баскетболният ни отбор – юноши достойно представи гимназията
и се класира на ВТОРО МЯСТО на градското състезание. Отборът е награден с купа и грамоти.

Христина Даскалова от 12в клас
отличена в конкурса „Най-добър млад предприемач”...

Конкурсът „Най-добър млад предприемач” се организира и реализира за пета поредна година от община Пловдив.
Тази година участие са взели 32 автори на бизнес планове за развитие на собствен бизнес на територията на града.
Ученичката Христина Даскалова бе наградена за най-млад участник в надпреварата с парична награда от 500 лева.

Любомира Георгиева Гирова – 8г клас
2-ро място на международен турнир по бокс...

От 09 до 12 януари 2014 г., в сръбския град Върбас, се проведе Международен шампионат по бокс, известен като „Купа на нациите”. В турнира са се включили 235 боксьорки от 23 държави. Ученичката Любомира Гирова, която е част от националния ни отбор по бокс за жени и девойки, спечели сребърен медал в категория Джуниър 60.

Ученици от 12 клас се представиха отлично на
XV Национален конкурс по счетоводство за средношколци...

Конкурсът се проведе от 5 до 7 декември 2013 г. в УНСС, град София. Нашият отбор, в състав: Анелия Стоянова – 12а клас; Десислава Топалова – 12г клас и Мария Вълканова – 12г клас, подготвени от учителите: М. Торозова, Ел. Тенева и Т. Арабаджиева, се класира на първо място. В индивидуалното класиране Анелия Стоянова също зае 1-то място.

Георги Комсийски – 9г клас
многократен медалист, Киокушин карате...

През месец декември 2013 г. се проведе 3-то Световно първенство по карате-киокушин за юноши и девойки. В състезанието участваха 13 държави, представени от 270 бойци. Георги се класира на 3-то място. 9 и 30 ноември 2013 г., в Полша, се проведе Европейско първенство по киокушин-карате на KWF. Участие са взели 23 държави с 348 състезатели. Георги се класира на 3-то място. Октомври 2013 г. Георги Комсийски печели 1-во място в турнира „Национална купа по киокушин” – град Габрово.

Стела Спасова – 8в клас
1-во място в две състезания по Карате ШинКиокушин...

Стела тренира в АСКК „Тракия” – град Пловдив. На 23 ноември 2013 г. взима участие в турнира Международна купа „Черно море” – Бургас, където печели 1 място. На 26 октомври 2013 г. участва в Национално състезание по Карате ШинКиокушин „Купа България” и отново завоюва 1-то място.

Здравка Страхинова и Любомир Аврадалиев от 12д клас
награда за дебют...

Двамата взеха участие в VI Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”, гр. Русе. Представени бяха три броя от списанието им „От всичко по малко”. Екипът бе награден със статуетка и грамота.

Ученици от НТГ взеха участие в Национално ученическо състезание по банкиране...

Надпреварата се проведе в Стопанската академия в град Свищов, където се събраха стотици деца от 14 икономически гимназии в България. Задачата е била, разделени на групи, да изработят нов продукт в сферата на банкирането, който да бъде приложим в ежедневието.

Най-добре представилите се ученици получиха награди и грамоти и предложение за кандидатстване в Стопанската академия.

Отличени ученици от НТГ:

1.Десислава Владимирова12а клас награда на факултет по „Финанси”
2.Павлина Зонева12а клас награда на Общинска банка
3.Мария Бялкова12а клас награда на Магистърска програма „Финансов мениджмънт”
4.Леонора Зантова12а клас награда на Магистърска програма „Индустриален мениджмънт”

Успех на ученици от НТГ в Национален конкурс за иновации...

Ивана Тарънска от 11а клас и Виола Чакърова от 11г клас взеха участие в Националния конкурс за иновации, който се проведе на 28 и 29 ноември 2013 г. в Боровец. Участниците са били разделени на 10 отбора, като всеки отбор е имал за задача да създаде иновативен продукт. Идеята на Ивана и Виола за „Креативен лагер” е отличена с 1-во място на конкурса.

Стефани Атанасова от 8б клас
многократна медалистка по аеробика AMD...

През месец октомври 2013 г. в Боровец се проведе Републикански турнир по Аеробика AMD.
Стефани се класира на 2-ро място.

През месец май 2013 г. в Словакия, на Mеждународен турнир по аеробика, ученичката зае 1-то място.

На Световната купа по аеробика, провела се в същия месец в Боровец, Стефани се класира на 4-то място.

Йосиф Величков Яков от 8ж клас
1-во място на състезание по конен спорт...

През месец септември 2013 г., в с. Войводиново, се проведе Републиканско първенство по конен спорт – КСБ „Хан Крум”. Състезателят на спортен клуб „Тракиец” и ученик от 8ж клас – Йосиф Яков се класира на първо място, във възрастова група юноши до 14 години.

Стоян Гечков от 10д клас
отличие и специална награда от „Тангра ТанНакРа Общобългарска Фондация”...

В XXI Национален ученически конкурс на Национален клуб „Родолюбие”, под надслов „Ние сме във времето и времето е в нас. То нас обръща и ние него”, ученикът Стоян Гечков бе отличен за участието си с есе. Награждаването се проведе в Национален Военноисторически Музей, град София, където на официална церемония му беше връчена специалната награда.

Стоян се представи достойно и с участията си в други конкурси и състезания, сред които:

Конкурс за есе на тема „Образование – иновации: Качестовото на живот”, организиран от Тракийски университет – Стара Загора, по международен проект за Европейска нощ на учените 2013.
Принос в популяризирането и развитието на средновековния град-крепост „Хоталич”, чрез отлично представяне с есе в организирания от община Севлиево Национален конкурс „Хоталич – моето пътуване в Средновековието”.
Състезание „Стъпала на знанието. Български език и литература” , където се класира за участие във финалния етап.
Училищно отборно състезание „Математиката и аз 2”, в което зае 3-то място.

Отборите по волейбол /девойки и юноши/ и баскетбол - юноши
с успехи на районните състезания...

През месец октомври и ноември 2013 г. се проведоха районните състезания по волейбол за девойки и юноши и по баскетбол – юноши. Всички отбори се представиха достойно, като волейболните момичета се класираха на 1-во място. Юношите ни по волейбол заеха почетното 2-ро място, а по баскетбол се класираха на 1-во. Всички отбори се ръководят от г-жа Д. Баева. А ето и съставиите на отборите:

Волейбол – девойки:

1. Донна Узунова - 8в клас
2. Наталия Ванева - 8в клас
3. Нели Аргирова - 8в клас
4. Василена Дойкова - 9ж клас
5. Ивана Кордова - 10ж клас
6. Стоянка Талатинова - 11а клас
7. Соня Цветкова - 11г клас
8. Таня Грудева - 11г клас
9. Симона Димова - 11е клас
10. Латимира Христова - 12б клас

Волейбол – юноши:

1. Николай Танчев - 9в клас
2. Атанас Атанасов - 9ж клас
3. Смъил Чаушев - 9ж клас
4. Цветомир Личев - 10а клас
5. Борис Тютюков - 10в клас
6. Георги Ваклинов - 10в клас
7. Иван Иванов - 10в клас
8. Симеон Мечков - 10в клас
9. Васил Нанков - 10д клас
10. Иван Цаков - 10ж клас

Баскетбол – юноши:

1. Юджел Пелфан - 9а клас
2. Николай Танчев - 9в клас
3. Емил Тафров - 9д клас
4. Георги Босев - 9е клас
5. Иван Иванов - 10в клас
6. Стоян Гечков - 10д клас
7. Станислав Тарашев - 11г клас
8. Валери Тафров - 12в клас
9. Димитър Берданков - 12в клас
10. Любомир Колев - 12г клас

......:::::: ОТМИНАЛИ, НО НЕЗАБРАВЕНИ ::::::......

Волейболистките на НТГ
с бронзови медали от републиканското първенство

Истински триумф – така може да се определи невероятният успех на волейболния отбор – девойки, ученички в Национална търговска гимназия – Пловдив, които взеха участие в републиканското състезание, проведено от 7 до 11 май 2013 г. в Шумен. На 7 май чрез жребий бяха разпределени 10 отбора – претенденти за купата, в две групи: група А – отборите от Казанлък, Пловдив, Враца, Варна и Силистра; група Б – отборите от Шумен, Разлог, Плевен, София и Бургас. Официалното откриване на турнира се състоя на 8 май в зала „Младост” и още същия ден се играха първите срещи между отборите. По време на първенството състезателките от НТГ победиха в 4 мача, а именно Пловдив – Силистра 3:0, Пловдив – Казанлък 3:2, Пловдив – Варна 3:0, Пловдив – Разлог 3:0 и това ги отведе на финала, където премериха сили с отборите на Враца и София. Показаха много старание, амбиция, единност и добра спортна техника, като в крайното класиране заеха почетното 3 място и бяха наградени с купа, бронзови медали и грамоти. За тази бляскава победа във волейбола, която в стогодишната история на НТГ няма равна, има голям принос и треньорът на отбора – г-жа Димитринка Баева – дългогодишен учител по физическо възпитание и спорт в гимназията. Браво на шампионките, донесли спортна слава на своята гимназия и затвърдили становището, че учениците от НТГ са първенци и в учението, и в спорта!

Ученици от НТГ-Пловдив...

...Евродепутати в Страсбург...

Васил Александров Казаков от 11А зае І-во място...

...В национално пилотно състезание "Знания за Европа"...

Гергана Шопова от 11Г - Национален първенец...

...На състезанието по счетоводство...

На Областното първенство по волейбол - девойки - отново пожънахме големия Успех!

Отново сме на ЗОНИ!!! - Най-Добрите в Областта!

Общинско първенство по волейбол - девойките ни са в проект "Успех"

И победителките бяха...Последни новини и съобщения:

ПРОГРАМИ
ПО КОИТО
СЕ РАБОТИ В
НТГ-ПЛОВДИВ
СЪДЪТ
ОТВАРЯ
ВРАТИ
ЗА УЧЕНИЦИ...
ПЛАН ПРИЕМ
И СПЕЦИАЛНОСТИ
ЗА 2020/2021
УЧЕБНА ГОДИНА...
УК
"СЪГЛАСИЕ-2004"
към
НТГ-Пловдив
ХИМНЪТ
на НТГ
НАШИТЕ
ГОДИНИ
ЗА
СЕДМОКЛАС-
НИЦИТЕ