НТГ Пловдив - ученически съвет

Към Facebook страницата на ученически съвет...

Свръхчовекът с Георги Ненов, беше на гости в нашето училище по покана на ученическия съвет .....тук

Вдъхновението пристига в твоето училище.
Създателят и водещ на подкаста "Свръхчовекът с Георги Ненов" се срещна с нашите ученици. Георги Ненов посети гимназията по покана на Леонид Леонидов от 10ж клас и Ученическия съвет на НТГ. Към срещата имаше голям интерес и в емоционален разговор с младежите Георги Ненов сподели своя път към успеха!

С "Ден на таланта" Търговската гимназия отбеляза своя патронен празник

19 февруари e свят празник за цяла България, а за Национална търговска гимназия е още по-специален, защото на този ден учители, ученици и поколения възпитаници на гимназията отбелязват своя патронен празник. За да отдадат своята признателност към Апостола на свободата – патрон на училището и национална светиня, учениците от осмите класове на НТГ се включиха в общоградското шествие, а честта да поднесе венец пред паметника на Левски беше отредена на класа първенец по успех на гимназията – 12. „в“ клас.След тържественото поклонение празникът на училището продължи с богатата и пъстра програма на традиционния Ден на таланта, който се състоя в Спортна зала „Строител“. Пред многобройната публика в словото си дългогодишният преподавател по история Г. Василевски възкреси чистата и достойна личност на В.И.Кунчев и припомни неугасващата диря на делото му в националната ни съдба.В Деня на таланта се включиха ученици от гимназията, както и извънучилищни формации, в които участват възпитаници на НТГ. Присъстващите се насладиха на автентичния талант на Румяна Чукалова, както и на фолклорните изпълнения на Клуб „Български народни танци“ към гимназията с ръководител Силвия Стоянова, на ФТА „Делянка“ и ФТА „Иглика“. С цвят и настроение заредиха публиката и другите участници, представили индийски танц, акробатични съчетания, хип-хоп и модерни танци, рок и поп изпълнения. Кулминацията на празничната програма беше конкурсът „Мис и Мистър Иконом“.След оспорвана надпревара, в която участниците показаха разнолики сценични умения, чрез онлайн гласуване за носители на титлите бяха избрани Джулия Чолакова от 12 „в“ и Христо Желев от 12 „г“ клас. Патронният празник обедини в едно почитта към високия нравствен пример на Апостола и талантите на възпитаниците на Националната търговска гимназия, утвърждавайки ценностите на миналото и вдъхновението на подрастващото поколение.Своето преклонение пред великия син на България вдъхновено изказаха и 33 ученици от клубовете по занимания по интереси, с ръководители учителите по български език и литература – Т.Тарънска и Ст.Димитрова. Със стихове на Иван Вазов и Д. Дамянов те представиха стръмния път на Апостоловата Голгота.

НТГ Пловдив - ученически съвет

Към Facebook страницата на ученически съвет...

"Младежки център Пловдив - мощен фактор за местно развитие"

Със съдействието на Общинско предприятие "Младежки център Пловдив" ученици от XI г клас, специалност Оперативно счетоводство", осъществиха среща с бизнеса, която се състоя във фирма "Викинг". Мероприятието се организира по проект "Младежки център Пловдив - мощен фактор за местно развитие".

Практически урок по банково дело с гости от УниКредит Булбанк

По повод Деня на банкера, учениците от 12 а клас, специалност "Банково дело" поканиха банкери от УниКредит Булбанк
в учебната банка на НТГ. Те демонстрираха практически умения, придобити в часовете по банково дело, като симулираха
продажби на банкови продукти и услуги. С ентусиазъм и удовлетвореност от видяното бъдещите им колеги им подариха
икона на Св. Николай, покровител и на банкерите.
На събитието присъстваха: директор и заместник директор на гимназията, учители и ученици.

МЛАДЕЖКИ КИБЕР ДЕН „ИГРА НА ХАКОВЕ”

Ученици от НТГ, които са част от лятното кибер училище на Европейски цифров иновационен хъб „Тракия”, взеха участие в младежки кибер форум „Игра на хакове”. Събитието е организирано от Българска асоциация по Киберсигурност и се проведе на 21 октомври 2023г. в Технически университет - София. Дванадесетокласниците Анджела Дичева и Дилян Янев бяха водещи на панелните дискусии, в които експерти в областта обясниха за рисковете в дигиталния свят и как да се предпазваме в онлайн пространството. Анджела Дичева, Дилян Янев, Никол Христева, Велизара Попова и Мартин Русинов участваха активно в панелните разговори и в хакатоните посветени на повишаване на дигиталната култура сред децата и младежите. Младежкият кибер ден е част от програмата събития, организиарани по повод Европейския месец на киберсигурността.

ОТКРИТ УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ

Проведен на 14.02.2023 в сградата на СУ „Св. Седмочисленици”, посветен на 150-та годишнина от гибелта на нашия патрон Васил Левски. Домакини са учениците от 11А и 11Б клас с преподаватели Светлана Чолакова – немски език и Недка Миленова – професионално обучение.

Национална инициатива „150 урока за Васил Левски“ на СУ "Васил Левски", гр. Карлово
Уроци за Васил Левски - тук...


Коледно математическо състезание

На 22.12.2022 във фоайето на втория етаж на СУ”Свети седмочисленици” се проведе Коледно математическо състезание. Участие взеха ученици от 11 и 12 клас на НТГ. Задачите бяха подготвени от госпожа Юрукова, а двете Снежанки, помощнички на Дядо Коледа ( Виктория Монева и Кръстина от 12 г клас) задаваха въпросите към учасниците. Дядо Коледа ( Христо от 11 г) раздаваше подаръци на отговорилите правилно. След приключване на състезанието се изви кръшно българско хоро!
Предколедното настроение завладя всички.

ДИПЛОМИРАНЕ НА ВИПУСК 2022

Изпращане на випуск 2022ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ '2019
Благодарим на всички за отзивчивостта и участието в нашия скромен конкурс с трудна тема, която отне първата награда. Да, журито реши, че тя принадлежи на Булат Окуджава. Но няма невъзнаграден труд, затова предлагаме на вашето внимание нашето класиране на получените есета:
II място - Виктория Арабаджиева
III място - Катерина Божилова

Награждаването на двете стана на 11.03.2019 в Образцова кантора от г-жа В. Цекова. Присъстващите ученици изслушаха с внимание наградените есета. От името на организаторите г-жа Стоилова и г-н Баев поканиха всички за по-активно участие в конкурса с идеята да го наложим като една хубава традиция в училището ни.Симулативен съдебен процесНа 30 април 2018 година, в актова зала на гимназията се проведе симулативен съдебен процес. Мероприятието беше финална изява на програмата за повишаване на правната култура на учениците, в която участваха десетите класове. По време на учебната година съдия Д. Луков от Военен съд - Пловдив запозна учениците с интересни и полезни теми, засягащи техните права и законови задължения. Участниците в симулативния процес научиха каква е ролята на съдията, адвоката и прокурора в едно съдебно дело, как протича самият процес. Какво прави вещото лице и съдебните заседатели. Преминаха през всички етапи на делото и издадоха присъда на извършителя. Всички участници получиха грамоти за преминатото обучение.

Съдът отваря врати за учениците от две гимназии:
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ и
Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий"

Учениците от ХІІб клас на Национална търговска гимназия, с учителката Ваня Иванова, проведоха производствената си практика в Районен съд - Пловдив и участваха в организирания Ден на отворените врати в зала №1 на Апелативен съд – Пловдив. Инициативата се осъществява от Апелативен, Окръжен и Районен съд – Пловдив. Поводът е Денят на българската конституция и юриста и на съдебния служител.

На 16 април 1879 г. първото Велико Народно събрание приема Търновската конституция и датата е обявена за професионален празник на българските юристи. Тази година се навършват 20 години от възстановяването на Апелативен съд – Пловдив, което прави празника двоен.

Специални гости на магистратите са ученици от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ и от Националната търговска гимназия.

Провеждането на Деня на отворените врати е насочено към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съда.

Сътрудничеството на НТГ - Пловдив със съдебната система в град Пловдив продължава.

От учебната 2018/2019 година започва прием по новата специалност "Съдебна администрация", която ще подготвя служители за съдебната система.

Коледните базари за учебната 2017/2018

Събраха рекордната сума...

Литературно четене '2017


Утвърдено като традиция, за пореден път, с все по-силно присъствие...На 27 ноември 2017 г. някои от учениците от VІІІ, Х, ХІ и ХІІ клас на Национална търговска гимназия – Пловдив, за един учебен час се потопиха в красивия и романтичен свят на любовта. Те присъстваха на една от инициативите на гимназията, свързани с кампанията за насърчаване и повишаване на мултифункционалната грамотност - литературно четене, организирано от госпожа Даниела Стоянова и госпожа Мария Костадинова (преподаватели по български език и литература в гимназията) и част от техните ученици от ХIг и ХІІг клас. Гости на тържеството бяха директорът на гимназията - госпожа Иванова, както и някои от преподавателите.

В началото на литературното четене, озаглавено „Магията на любовта”, водещите от ХІІг клас припомниха за традициите, свързани с любовта към литературата, които гимназията вече отдавна е създала. Няколко години поред се организира и литературно четене, а в следващата година настоящите десетокласници и единадесетокласници ще продължат и тази традиция.

Момчетата и момичетата представиха творби от български поети, за да провокират у съучениците си интереса към позабравената - и в буквален, и в преносен смисъл, поезия. В литературното четене бяха включени творби от Пейо Яворов, Елисавета Багряна, Веселин Ханчев, Дамян Дамянов, Христо Фотев и Недялко Йорданов, като преди това поетите бяха представени с няколко изречения, характеризиращи своеобразието на тяхната лирика. Съучениците им с интерес слушаха артистично представените текстове и сърдечно аплодираха изпълнителите.

Така чрез съпреживяването на тези стихове се опитахме непринудено, а не дидактично да предизвикаме интереса към художественото слово, към книгата; да провокираме въображението при осмислянето на художествения текст. Времето мина неусетно бързо за всички, които станаха подвластни на магията на любовта и поезията.

Откриването на новата 2017/2018 учебна година

Новите класни ръководители на съответните специалности


Видео - Калоян Фотев - 11а

Минути преди старта... :: Тържеството...

Ден на таланта - 17 февруари 2017 г.

Снимки: Стела Спасова - 11в

Таланти, Кръгове, На терасата...

Коледните базари за учебната 2016/2017

Събраха сумата...

ПОСЛАНИЦИ НА ЦЕРН

С г-жа Недка Миленова - главен учител в НТГ

  Adobe PDF...

Откриването на новата 2016/2017 учебна година

Новите класни ръководители на съответните специалности


Снимки:

Кутия-1, Кутия-2
и от
Стела Спасова - 11в


Видео:

Хаби Арифова - 9в

ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ ПОД НАДСЛОВ


01 Март 2016 - Връчване на наградите за есе по темата:

Снимки, Видео

Коледните базари за учебната 2015/2016

Събраха рекордната сума...

Откриването на новата 2015/2016 учебна година

Новите класни ръководители на съответните специалности


Снимки:

Кутия-1, Кутия-2, Кутия-3


Видео:

Кутия-1, Кутия-2

ЗА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА

Снимки и видео от 18 и 19 февруари 2015...

Коледните базари за учебната 2014/2015

Събраха рекордната сума...

Откриването на новата 2014/2015 учебна година

Материали по темата...

ВЕНЕЦ И ПОКЛОН ПРЕД АПОСТОЛА

Материали по темата...

Откриването на новата 2013/2014 учебна година

Материали по темата...

Отново бляскави победи...

...На учениците от НТГ...

Ученици от НТГ-Пловдив...

...Евродепутати в Страсбург...

Васил Александров Казаков от 11А зае І-во място...

...В национално пилотно състезание "Знания за Европа"...

Откриването на новата 2012/2013 учебна година

Материали по темата...Последни новини и съобщения:

ПРОГРАМИ
ПО КОИТО
СЕ РАБОТИ В
НТГ-ПЛОВДИВ
СЪДЪТ
ОТВАРЯ
ВРАТИ
ЗА УЧЕНИЦИ...
ПЛАН ПРИЕМ
И СПЕЦИАЛНОСТИ
ЗА 2020/2021
УЧЕБНА ГОДИНА...
УК
"СЪГЛАСИЕ-2004"
към
НТГ-Пловдив
ХИМНЪТ
на НТГ
НАШИТЕ
ГОДИНИ
ЗА
СЕДМОКЛАС-
НИЦИТЕ