Открит видео урок в часа по РУП


май 2020
    
“ИНФО ЦЕНТЪР НТГ” ООД е учебно–тренировъчна фирма, която предлага информационни услуги в сферата на туристическата дейност. През 2020 г. тя трябваше да отговаря на нуждите на посетителите на ежегодния панаир на учебно-тренировъчните фирми. Зад “ИНФО ЦЕНТЪР НТГ” стоим ние, учениците от 12Д клас, специалност „Икономическа информатика“.
Ежегодно учениците от НТГ - Пловдив участват в ТФ Фест на Международния панаир. Учебно-тренировъчната фирма е една добра възможност за практическо обучение по предприемачество и бизнес администрация. Заради пандемията от коронавирус ние продължихме да се обучаваме по нестандартен и нов за всички начин - в електронна среда. Всичко това не ни попречи да продължим да творим и да се опитаме да постигнем целите си.
На 14 май 2020 г. групата ученици от 12Д клас на Националната търговска гимназия - Пловдив и техният преподавател г-жа Недка Миленова организираха и проведоха открит видео урок на тема “Създаване на сайт - ИНФО ЦЕНТЪР НТГ”.
Учениците демонстрираха един завършен продукт - проектиран и създаден собствен уебсайт, а именно сайт на УТФ „Инфо център НТГ”. Сайтът е създаден чрез платформата WIX. Wix.com е платформа за разработка на сайтове, базирана в облак. Улеснява всеки да създава красиво, професионално присъствие в мрежата. Ние разполагахме с всичко необходимо, за да създадем напълно персонализиран, висококачествен безплатен уебсайт, само с няколко стъпки.
Като всяка сериозна фирма решихме да си изработим лого и мото, които да ни представят. Направихме това с графичните програми, които изучаваме в училище. Stop Motion Animation - анимацията за спиране на движението е техника за правене на филми, която кара неодушевените обекти да изглеждат, че се движат сами. Използвахме тази техника, за да създадем видеото, което да представи екипа, управляващ фирмата. С помощта на картите от Google maps и подбраните обекти изработихме маршрути, които да помогнат посетителите на нашия многовековен град Пловдив бързо и лесно да се ориентират в него и да се запознаят с различни емблематични места.
Информацията, която включихме в сайта, е съобразена с дейността на фирмата и местопожението на провеждане на панаира на учебно-тренировъчните фирми:
 • За нашата гимназия, която тази година празнува 110 годишен юбилей;
 • За града, в който традиционно и ежегодно се провежда панаира – Пловдив;
 • За нещата, които ни вълнуват.
Използвахме различни инструменти за по-добро структуриране на информацията, по-добро анализиране, осмисляне, синтезиране и генериране на нови идеи. Демонстрирахме какви знания, умения и компетентности сме придобили по време на обучението в часовете по РУП и как уроците могат да бъдат по-привлекателни и по-ефективни.
Въпреки събитията, които не ни позволиха да посрещнем гостите на панаира на учебно-тренировъчните фирми - ТФ Фест 2020 - в града под тепетата, ние ще продължим да работим с надеждата да се срещнем на живо. Ще развиваме и надграждаме дейността си, за да сме готови да се справи с всяко ново предизвикателство, за да бъдат нашите потребители „Винаги информирани с нас”! Да бъдем творци на един по-добър модел на обществото.
За всички Вас предоставяме няколко снимки от събитието и линк към нашия сайт.

Заповядайте!

Изготвил: Недка Миленова - гл. учител ПО в Национална търговска гимназия - ПловдивПървият онлайн панаир на УТФ в света


април 2020
    

Заради пандемията от коронавирус всички панаири на учебно-тренировъчните фирми по света бяха отменени. Центърът за учебно-тренировъчни фирми, които са организатори за България, обаче решиха да бъдат иновативни и да пренесат панаира в онлайн пространството, като организират онлайн магазин, подобен на всеки друг.Така в рамките на два дни учениците търгуваха онлайн стоките, които продават и рекламират с 26 страни от цял свят.
Тази година за разлика от стандартния панаир в онлайн платформата нямаше щандове на живо, на които всеки да може да се спре, да разгледа рекламните материали, да си поговори с участниците от фирмите и да реализира сделки. Всички фирми участници от Националната търговска гимназия - Пловдив имаха възможност да бъдат активни и да продължават да осъществяват бизнес идеите си, като регистрираха свои онлайн магазини на интернет страницата на ТФ ФЕСТ. Те участваха и в обявените онлайн конкурси.
УТФ "Енигма" ООД се включи в един от конкурсите на онлайн ТФ ФЕСТ 2020, където спечели ВТОРО МЯСТО НА КОНКУРСА InstaGRAMMY за най-харесвана снимка и уникална активност и креативност в профила на учебно-тренировъчната фирма в Инстаграм. Идеята за самата снимка бе на Мариела Стамболова с призив: "Останете си вкъщи!" предвид извънредното положение, което беше.
УТФ "Енигма" ООД е създадена през 2019/2020 учебна година от XIЖ клас в НТГ. Предметът й на дейност е свързан с предлагане на услуги за развлечение и отдих, и по-конкретно стаи на загадките. Загадките могат да бъдат логически, математически, лингвистични, да са свързани с проява на наблюдателност, комбинативност, съобразителност, ориентация, чувство за време, както и с отборен дух. Всяка игра има тематика, според която трябва да се играе. Учениците създадоха Инстаграм профил, в който представиха игрите и себе си.

Награда!

Изготвил: Недка Миленова - гл. учител ПО в Национална търговска гимназия - Пловдив

УТФ-2020


декември 2019
    

През учебната 2019/2020 година участници в Международния панаир на учебно-тренировъчните фирми ТФ Фест 2020 са:

 1. УТБ „ГЛОБУС” - Величка Дръндарова
 2. НТГ БАНК - Йорданка Арабаджийска
 3. ВУДУДЖИНКС - Калина Бобева
 4. ГРИЙН АУТО - Наварт Мърдиросян
 5. МАЙНА ТАУН СИНЕМА - Мария Атанасова
 6. ИНФЕРНО МЮЗИК БОКС - Мария Вълчева
 7. ДАНТЕС 2 - Валерия Стаматова
 8. МИСТЪР И МИСИС БЮТИ САЛОН - Цветелина Борисова
 9. МУЗИКАЛЕН СВЯТ - Ваня Иванова
 10. ЕНИГМА - Мария Атанасова
 11. КИНОФЕН - Георги Калоферов
 12. СВЕТЪТ НА ДОМАШМИТЕ ЛЮБИМЦИ - Илиан Пехливанов

Информационният щанд се обслужва от фирми:

 1. МАЙНТУР - Силвия Стоянова
 2. Б-ТАТ - Цветелина Борисова
 3. ПОРТХЪТ - Рени Михайлова
 4. ИНФО ЦЕНТЪР НТГ - Недка Миленова


Последни новини и съобщения:

В УЧЕНЕТО
И СПОРТА
ВИНАГИ
НАЧЕЛО
СЪДЪТ
ОТВАРЯ
ВРАТИ
ЗА УЧЕНИЦИ...
ПЛАН ПРИЕМ
И СПЕЦИАЛНОСТИ
ЗА 2020/2021
УЧЕБНА ГОДИНА...
УК
"СЪГЛАСИЕ-2004"
към
НТГ-Пловдив
ХИМНЪТ
на НТГ
НАШИТЕ
ГОДИНИ
ЗА
СЕДМОКЛАС-
НИЦИТЕ